The News
Лекція Оксани Забужко
Последние новости
Вівторок, 04 лютого 2014, 16:26

Новий напрям Культурного проекту: у рамках Вільного лекторію курс лекцій з літератури. Оксана Забужко прочитала лекцію «Шевченко у ХХІ столітті спроба перезавантаження».

Piccy.info - Free Image Hosting

1 лютого відбулася надзвичайно цікава зустріч сучасної української письменниці Оксани Забужко з читачами. Тема її лекції «Шевченко у ХХІ столітті: спроба перезавантаження». Ця подія викликала неабиякий інтерес у киян. Приміщення, в якому проводився цей захід, було повністю заповнене і ще стільки ж гостей дивилось трансляцію в фойє. Вона розповідала про власне сприйняття Шевченка як поета і як особистості  починаючи від дитинства й донині. Процес осмислення його творчості втілився в книзі «Шевченків міф України: Спроба філософського аналізу». Пані Оксана висловила жаль з приводу «забронзовіння» образу Шевченка, профанації Шевченка «в кожусі і шапці» та відразу до «удушения посредством объятий». Відчувалося, що її любов до його творчості не пов’язана з кон’юктурою до Дати, а є невід’ємною часткою душі. Особливу увагу письменниця звернула на те, наскільки актуально зазвучав Шевченко в ці дні в зв’язку з подіями, що відбуваються в Україні. «Нація складається не з живих обивателів, а з мертвих героїв» - процитувала вона відомий вислів Шопенгауера. Пані Оксана часто кидала в зал фразу: «не бачу реакції впізнавання». Гадаємо, що основним результатом цієї зустрічі для більшості присутніх, стало бажання перечитати Шевченка і відкрити для себе його поезію наново. Трансляцію можна подивитися http://www.youtube.com/watch?v=aCzjHbZ9EjU

 
Заняття з основ інформаційної культури
Последние новости
Вівторок, 08 жовтня 2013, 13:52

З початку навчального року у бібліотеці проводяться заняття з основ інформаційної культури для студентів університету.

В ході занять студентів знайомлять з фондом, відділами та новітніми послугами бібліотеки, вони набувають навичок  інформаційного пошуку за електронним каталогом, їх запрошують до участі у заходах бібліотеки (семінарах, тренінгах, засіданнях клубу «Літературне перехрестя»).

Під час занять застосовується медіасупровід, відбувається презентація віртуальної екскурсії по бібліотеці.

Piccy.info - Free Image Hosting

Piccy.info - Free Image Hosting

 
Бібліотека запрошує
Четвер, 20 вересня 2012, 15:02

У новому навчальному році Науково-технічна бібліотека КНУТД проводить для першокурсників екскурсії по бібліотеці, ознайомчі бесіди з користування каталогами та картотеками (як електронними, так і традиційними), фондами, які налічують більше 1 млн. примірників.

Piccy.info - Free Image Hosting Piccy.info - Free Image Hosting

Директор НТБ КНУТД Жменько О.В. проводить екскурсію зі студентами факультету економіки та бізнесу

Першокурсників знайомлять з існуючою в бібліотеці системою обслуговування, навчають роботі з унікальними електронними ресурсами бібліотеки, методам пошуку інформації, в т.ч. у ресурсах Інтернет, інформують про соціокультурні заходи та Літературний клуб.

Piccy.info - Free Image Hosting Piccy.info - Free Image Hosting

На абонементі гуманітарних та періодичних видань студенти з факультетів технологічного обладнання і систем управління, економіки та бізнесу

Запрошуємо до користування бібліотечними ресурсами та послугами, серед яких вільний і безкоштовний wi-fi доступ до Інтернет, обладнаний комп`ютерами читальний зал.

Piccy.info - Free Image Hosting Piccy.info - Free Image Hosting

Запрошуємо до комп’ютерної зони читального залу природничих та технічних видань. Кожний читач може скористатись безкоштовно зоною wi-fi та ІНТЕРНЕТ

 
Книжкова виставка
Последние новости
Середа, 20 червня 2012, 10:14

19 червня в стінах університету стартувала Українсько-Польська науково-технічна конференція «Techno аnd Design» (Техніка і дизайн).

Piccy.info - Free Image Hosting Piccy.info - Free Image Hosting

Науково-технічна бібліотека КНУТД взяла участь в урочистому відкритті конференції та представила до уваги делегатів книжкову виставку «Наукові та навчально-методичні праці співробітників КНУТД».  Книжкова виставка викликала зацікавлення в учасників конференції. Бібліотекарі – консультанти отримали багато запитань щодо наявності, кількості та доступності даної літератури у фонді бібліотеки як від співробітників нашого університету, так і від гостей з інших міст України, Білорусії, Польщі. Всю літературу представлену на книжковій виставці можна переглянути у читальних залах бібліотеки (ауд. 1-0276, 1-0392) та отримати на абонементі науково-технічних видань (ауд. 1-0419).

Piccy.info - Free Image Hosting Piccy.info - Free Image Hosting

 
Михайло Воронін
Последние новости
Вівторок, 24 квітня 2012, 08:36

14 квітня на 74–му році життя помер відомий український модельєр Михайло Воронін.

Piccy.info - Free Image Hosting

"Главная задача любого модельера -  это не просто сшить хороший костюм, а подарить своему клиенту позитивные эмоции. Настоящий модельер – это мудрец, способный ощутить сам и передать другим вкус жизни, гармонию и полноту ее существования. Истинная мода не терпит кратковременного успеха. Она – внезапный зигзаг в настроении публики. Она, так или иначе, движется в русле традиций. Модельер, имеющий случайный успех, выезжает на подражании. Для него мода – это способ себя показать. Он и в бизнесе мыслит, как эгоист. Такой модельер ненавидит классику. Ведь именно в классике нужно уметь сохранять строгую чистоту линий, четкую графичность, корректность и не допускать никаких крайностей." - Михайло Воронін.

Бібліотека КНУТД підготувала віртуальну виставку, присвячену всесвітньовідомому кутюр'є, випускнику нашого університету Михайлу Вороніну. Ознайомитись з виставкою можна за посиланням Михайло Воронін.

Також ви маєте можливість ознайомитись зі статею про Михайла Вороніна, опублікованій у журналі "Высший Свет" за посиланням Стаття про Вороніна.

 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 Наступна > Кінець >>

Сторінка 13 з 14

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар