The News
З Днем науки!
Новости - Последние новости
П'ятниця, 19 травня 2017, 10:11

Piccy.info - Free Image Hosting

В Україні День науки був встановлений Указом Президента України № 145/97 від 14 лютого 1997 року «На підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійніх спілок України» і відзначається у третю суботу травня. Україна являє собою державу з високим рівнем освіти і науки.

У професійне свято ми приєднуємось до привітань на адресу всіх вчених і наукових співробітників. Здоров’я Вам і нових досягнень! Успіхів у роботі і щастя в особистому житті!

 
До Дня вишиванки
Новости - Последние новости
Четвер, 18 травня 2017, 13:11

18 травня бібліотека КНУТД разом з усією країною святкує День вишиванки. Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету у 2006 році. Тепер це свято набуло міжнародних масштабів.

Piccy.info - Free Image Hosting

До Дня вишиванки у бібліотеці (читальний зал 1-0392)  відкрито виставку ілюстрованих видань, присвячених історії та сьогоденню української вишивки. Також працівниками бібліотеки зібрані матеріали з композиції та оздоблення українського одягу, зразки традиційного орнаменту на рушниках, скатертинах, серветках тощо. У підбірці наявні сторінки періодичних видань: журналу «Пам`ятки України» та часопису Союзу Українок Америки «Наше життя». Віднедавна усі числа журналу Союзу Українок Америки «Наше життя» за 1944-2012 роки доступні онлайн. Рекомендуємо використовувати цей багатий інтернет-ресурс для студентських та магістрантських досліджень.

Piccy.info - Free Image Hosting

Бібліотека запрошує усіх бажаючих ознайомитись з матеріалами по історії, краєзнавству та традиціям вишиванки, а для тих, хто мріє виготовити її власноруч, ми пропонуємо видання по техніці вишивання. Ці матеріали можуть слугувати чудовим джерелом для дослідження національних традицій української вишивки.

 
Майстер-клас по писанкарству
П'ятниця, 31 березня 2017, 13:06

Piccy.info - Free Image Hosting

 
День поезії
Последние новости

Piccy.info - Free Image Hosting

 
Міжнародний день рідної мови
Новости - Последние новости

Piccy.info - Free Image Hosting

Міжнародний день рідної мови – свято, яке відзначається 21 лютого за ініціативи ЮНЕСКО з 2000 року. Мета свята – привернути увагу до підтримки мовного й культурного розмаїття. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління. До Міжнародного дня рідної мови підготовлено книжково-ілюстративну виставку (34 видання). З виставкою можна ознайомитись на абонементі науково-технічних видань ( 1-0419).

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 3 з 14

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар