Міжнародний день захисту освіти від нападів
Інформація - Новини
П'ятниця, 09 вересня 2022, 11:51

Osvita

9 вересня 2022 року, Україна разом зі світом відзначає Міжнародний день захисту освіти від нападів. Його проголосила Генеральна Асамблея ООН 29 травня 2020 року. Згідно з Резолюцією Генеральної Асамблеї, уряди несуть першочергову відповідальність за забезпечення захисту та інклюзивної якісної освіти, а також за рівноправність в освіті на всіх рівнях для всіх учнів, особливо тих, які знаходяться в несприятливому становищі.

Для освітніх закладів України Міжнародний день захисту освіти від нападів сьогодні актуальний як ніколи: станом на 5 вересня повністю зруйновано 284 освітніх закладів, а кількість постраждалих будівель становить 2177. Разом — 2461 навчальний заклад. Такі відомості подає інтерактивна мапа МОН. Вона має промовисту назву Saveschoois.

Воєнний стан не завадив українській освіті продовжити свою працю: навчальний рік 2022/2023 у закладах фахової передвищої та вищої освіти розпочато!

Студенти КНУТД приступили до навчання з 1 серпня. Тому що, кожен українець повинен продовжувати виконувати те, що він вміє найкраще: студенти – навчатися, здобувати освіту, яка дає людям знання, вміння, інформацію, дозволяє їм знати свої права та обов'язки щодо своєї сім'ї, суспільства, нації та розбудови України.

Науково-технічна бібліотека КНУТД займає активну позицію в захисті освіти, продовжуючи свою роботу з забезпечення інформаційних, науково-дослідних, освітніх, культурних та інших потреб користувачів бібліотеки. Слава Україні!

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар