Виставка видань до Дня української писемності та мови
Інформація - Новини
Середа, 09 листопада 2022, 11:55

Сьогодні, 9 листопада, наша країна відзначає День української писемності та мови. Це свято, яке було встановлено Указом президента України від 6-го листопаду 1997-го, відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова. Він є автором найдавнішої пам’ятки історіографії та літератури українців – «Повісті минулих літ».

Okollaj

Українська мова входить до 30 найпоширеніших мов світу. Носіями української мови є майже 45 мільйонів людей, більшість з яких мешкають на території України. Поширена наша мова також у Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Казахстані, Аргентині, Бразилії, Великій Британії, Канаді, США та інших країнах, де проживають українці. На честь свята жителі України також можуть написати Радіодиктант національної єдності, який започаткований у 2000 році.

До вашої уваги бібліотека пропонує книжкову виставку до Дня української писемності та мови на абонементі обслуговування науковою літературою.

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар